Teröre orada hizmet ediyorlar

Başbakan Erdoğan, Almanya'daki görüşmeleri esnasında en önemli konu başlıklarından birinin terör olduğunu belirterek, "Terör örgütüne şu veya bu şekilde orada hizmet ediyorlar" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan, Fransa dönüşü Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında, Almanya ve Fransa'daki temasları hakkında bilgi verdi.

Erdoğan, Almanya'daki görüşmeleri esnasında en önemli konu başlıklarından birinin terör olduğunu belirterek, "Zira, şu anda Almanya'da özellikle terör örgütüyle bağlantılı olan insanların sayısı, rakam vermeme gerek yok, ama binlerce diyebileceğim bir rakamda ve bunlar terör örgütüne şu veya bu şekilde orada hizmet ediyorlar, yataklık yapıyorlar ve birçok konuda aldıkları görevleri ifa ediyor, yerine getiriyorlar" dedi.

Alman Anayasası'nda bulunan, Dernekler Kanunu'nda bulunan bazı maddeleri de Şansölye ile paylaştıklarını belirten Erdoğan, "Ayrıca, kendilerinin önüne bunları koymak suretiyle, 'bakın' dedik, burada böyle bir gerçek var, bu gerçeği görmezlikten gelemeyiz..." diye konuştu.

Yunanistan'daki gelişmeler

G-20 üyesi ülkeler arasında sağlanan koordinasyon ile küresel ekonomik  krizin etkilerinin hafifletilmesi ve mali sistemin istikrarının artırılmasına  yönelik önemli kararlar alındığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama kriz denilince burada gündeme ağırlıklı olarak damgasını vuran  Yunanistan'daki gelişmeler oldu. Yunanistan'daki gelişmelerle ilgili olarak 27  Ekim'de yapılmış olan bir toplantı vardı. Bu toplantıda alınan kararlara  uyulmaması ve bu kararların referanduma götürülmesine yönelik açıklamanın  yapılmış olması, tabii bu kararı alan ülkeleri ciddi manada rahatsız etmişti. Ve  bu rahatsızlıklarını çok açık, net, ısrarlı şekilde ortaya koymalarının  neticesinde bilindiği gibi referandumdan vazgeçildi. Fakat tabii referandumdan  vazgeçilmesi işi bitirmiyor. Zira Yunanistan'daki sıkıntı şu anda aynı şekilde  durumunu muhafaza ediyor. Tabii halkın Yunanistan'daki olaylara yaklaşımı,  parlamento olaylara nasıl yaklaşacak, bu soruların cevabı oradaki süreci ciddi  manada etkiliyor. Temennimiz odur ki, komşumuz Yunanistan'da parlamentonun  Yunanistan'ın geleceğine yönelik olumlu bir adım atması, olumlu bir karar vermesi ve bu sıkıntıdan da bir an önce çıkmasıdır."

G-20 Zirvesi 2015'te Türkiye'de yapılacak

Başbakan Erdoğan, yoğun gayretleri neticesinde G-20'nin 2015 Zirvesi'nin Türkiye'de yapılmasına karar verildiğini dile getirerek, "2012 Meksika'da, 2013 Rusya'da, 2014 Avustralya'da, 2015'te de Türkiye'de yapılması kararı verildi ve bu zirvenin de ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir