Tıbbi bilgiler 'Medpedia'da toplanacak

ABD'de bir grup tıp okulu, projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - ABD'de bir grup tıp okulu, tıbbi bilgileri "Medpedia" adı verilen internet ortamında toplayacak projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

TÜBİTAK'ın popüler bilim dergisi "Bilim ve Teknik" dergisinde yer verilen habere göre, ABD'de bir grup tıp okulu, tüm tıbbi bilgileri Wikipedia benzeri bir ortamda toplama ve düzenleme projesi üzerinde çalışıyor.

Harvard, Stanford, Michigan ve Berkeley üniversiteleri, sitede yer alacak ilk bilgileri hazırlayacak ve tıp sektöründe çalışanlarla işbirliği yaparak bu bilgileri giderek kapsamlı hale getirecek.

Medpedia, 30 binin üzerinde bilinen hastalık ve rahatsızlıkla, her yıl satışa sunulan 10 bin ilaçla, uygulanan binlerce tıbbi işlemle ve dünyadaki milyonlarca tıbbi hizmetle ilgili bilgileri içeren sayfalar hazırlayacak ve bu sayfaları birbirine bağlayacak. Bu sayfalarda sağlık ve tıp dünyasındaki son gelişmeler de fotoğraf, ses ve video bağlantıları eşliğinde sunulacak. Sitenin tasarımı konuyla ilgili bütün bilgilere kolayca erişilebilecek şekilde yapılacak.

Bu yılın sonunda açılması beklenen Medpedia, yüksek lisans ve doktora dereceli doktorları tıp tarihinin en kapsamlı ansiklopedisini hazırlamak üzere"www.medpedia.com" adresine girip içerik editörü olmak üzere başvurmaya çağırıyor.