Tim Cook: ABD'de tehlikeli şeyler oluyor

ABD'nin birçok eyaletinde 'dini özgürlük' adı altında çıkarılan yasaların ayrımcılığı körüklediğini belirten Apple CEO'su Tim Cook," Ülkede çok tehlikeli bir şey oluyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Apple CEO’su Tim Cook, Indiana eyaletinde geçtiğimiz perşembe günü dini gerekçelerle ayrımcılık yapan firma sahiplerini gizleyip koruyan yasa tasarısının kabul edilmesi üzerine harekete geçti. 

Cook, ABD'nin prestijli gazetelerinden The Washington Post’ta yayımlanan makalesinde kurumlara ve işletmelere “dini özgürlük” çerçevesinde eşcinsellere ve diğer gruplara hizmet etmeme izni veren yasaları eleştirdi. 

Makalesinde yasal düzenlemenin çok tehlikeli bir şeye işaret ettiğini söyleyen Cook, bu yasanın pek çok insanın değer verdiği bir şeyden faydalanarak adaletsizliği getirdiğini söyledi. Apple CEO’su yasanın ABD’nin temel kurucu ilkelerine aykırı olduğunu ve daha fazla eşitlik konusunda yıllar boyunca katedilen ilerlemeyi hiç edebileceğini belirtti.

ABD'deki 19 eyalette 100' e yakın  benzer yasaların yürülükte olduğunu belirten Cook," Bu dini ya da  siyasi bir sorun değil. Bu insan olarak birbirimize nasıl davrandığımızla ilgili bir şey" diye yazdı. 

Salesforce CEO'su Marc Benioff da ayrımcılık yapıldığını ileri sürdüğü yasaya Tim Cook gibi karşı çıkıyor. 

Arizona Valisi Jan Brewer, geçtiğimiz yıl kamuoyundan ve aralarında Apple’ın da bulunduğu şirketlerden gelen tepkiler üzerine benzer bir yasayı veto etmişti.

timcook.jpg

Apple CEO'su Tim Cook twitter hesabından paylaştığı mesajda endişelerini dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir