”Toparlanma kırılgan olacak”

İngiltere Merkez Bankası Başkanı King, gelecek birkaç ayın dalgalı geçeceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, İngiltere'nin toparlanmasının kırılgan olacağını, gelecek birkaç ayın dalgalı geçeceğini söyledi.

King, yaptığı açıklamada, İngiltere'nin en büyük ihracat piyasası olan avro bölgesinde toparlanmanın gecikeceğinin ortaya çıktığını belirterek, dünya ekonomilerindeki ticaret ve bütçe açıkları gibi büyük dengesizliklere işaret etti.

Bir başka 'Büyük Depresyon' riskinin azaldığını ancak ekonominin düzlüğe çıkmadığını, gelişmeye başlayan toparlanmanın kırılgan olduğunu, gerilim yaratan büyük dengesizliklerin çözülmediğini ifade eden King, İngiltere'de de bankaların finansal olmayan sektöre verdiği kredilerin düşmeye devam ettiğini kaydetti. 

King, ekonominin görünümünün kötüleşmesi durumunda İngiltere Merkez Bankası'nın parasal genişleme programını yeniden başlatmak zorunda kalabileceğini söyledi.

Banka, 11 aylık 200 milyar sterline ulaşan parasal genişleme programını bu ay durdurmuş ve ekonomik koşulların kötüleşmesi durumunda programın yeniden uygulamaya konulacağını bildirmişti. Ancak birçok ekonomist parasal genişleme için çok az şans olduğunu ve bu yılın sonunda sıkı para politikasına geçilmesini bekliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir