Toyota 13 bin aracı geri çağırdı

Çoğu Ortadoğu ülkelerinde bulunan araçlar yakıt borularındaki arıza nedeniyle geri çağrıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO  - Japon otomobil üreticisi Toyota, çoğu Ortadoğu ülkelerinde bulunan 13 bin SUV tipi FJ Cruiser model aracını geri çağırdı. 

Şirketten yapılan açıklamada, araçların yakıt borusundaki, ısınmaya, erimeye ve benzin sızıntısı durumunda patlamaya yol açabilecek bir arıza nedeniyle geri çağrıldığı bildirildi. 

Söz konusu arıza nedeniyle şimdiye kadar 5 araçta yangın çıktığı bildiriminde bulunulduğu belirtilen açıklamada, buna bağlı olarak ölüm veya yaralanma olayı meydana gelmediği kaydedildi. 

Geri çağrılan araçlar Ekim 2012 ile Ocak 2014 arasında üretilmiş FJ Cruiser model araçları kapsıyor. Söz konusu araçlardan 10 bin 180 adeti Ortadoğu ülkelerinde, 2 bin 500'ü Avustralya'da geri kalanlarıysa Afrika ülkeleriyle, Panama'da bulunuyor. 

Toyota şirketi geçen hafta da küresel ölçekte 1,9 milyon Prius model aracı bir yazılım problemi nedeniyle geri çağırdığını duyurmuştu. Şirket tarafından yine geçen hafta yapılan açıklamada, ayrıca kuzey ve güney Amerika'da bulunan SUV tipi RAV4, Tacoma kamyonet ve lüks model Lexus RX 350'lerden oluşan 294 bin aracın da başka bir yazılım arızası nedeniyle geri çağrıldığı bildirilmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir