Toyota fabrikalarında üretim azaltılacak

Japon otomotiv üreticisi Toyota, İngiltere'deki fabrikalarında üretimi düşürmeye hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

LONDRA - Toyota firması Burnaston ve Deeside'daki fabrikalarında çalışan işçilerin çalışma sürelerini düşürecek ve bununla birlikte işçi ücretlerinde de yüzde 10'luk bir kesinti yapacak.

Toyota fabrikalarının üç hafta kapalı kaldıktan sonra açıldığı ve açılışı takiben faaliyetin yarım güne indirildiğine işaret eden İngiliz basını, Nisan ayında da üretime ara verilebileceğini öne sürdü.

Bu arada, İngiltere'de faaliyet gösteren otomotiv sektörü yöneticilerinin da kısa zaman içinde hükümetle 2,3 milyar sterlinlik destek paketi üzerinde görüşmek için Londra'ya gelmeleri bekleniyor. Geçtiğimiz ocak ayında açıklanan programla ilgili henüz hiçbir otomobil üreticisine bir fon tahsisi gercekleştirilmedi.

Piyasada daralan talebin ardından İngiltere'de faaliyet gösteren otomobil üreticileri, maliyet düşürücü önlemler almaya zorlanmış, bu çerçevede bazı üreticiler üretimlerini düşürmüş, bazıları da ücretleri dondurmuştu.

Toyota'nın Avensis ve Auris modellerinin üretildiği Burnaston'daki fabrikasında 3900, Deeside fabrikasında ise 570 işçi çalışıyor. Fabrikada geçici 200 işçinin işlerine son verilmiş ve işveren geçen hafta gönüllü olarak işten ayrılmak isteyenleri teşvik eden bir plan açıklamıştı.