Tunus halkı, laikleri seçti

Arap Baharı’nın start aldığı Tunus’ta genel seçimlerde halk, anti-İslamcı parti Nida Tunus’u (Tunus’un Sesi) seçti. 217 sandalyeli parlamentoda 153 sandalyeyi Nida Tunus ve Nahda Hareketi paylaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tunus'taki genel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre 217 sandalyeli parlamentoda 153 sandalyeyi Nida Tunus ve Nahda Hareketi paylaştı.

AA muhabirlerinin derlediği resmi olmayan verilere göre seçimde, El-Baci Kaid es-Sibsi liderliğindeki Nida Tunus (Tunus'un Sesi) Partisi, yüzde 38, 71 ile 84 milletvekiliyle birinci sırayı alırken, Raşid el-Gannuşi liderliğindeki Nahda Hareketi, yüzde 31,79 ile 69 sandalyeyle onu takip etti.

Nida Tunus Partisi Genel Başkanı Sibsi: Kimseyle ittifak kurmayacağım

Tunus'taki parlamento seçimlerinden resmi olmayan kesin sonuçlara göre birinci çıkan Nida Tunus (Tunus'un Sesi) Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, yönetimde kimseyle ittifak kurmayacağını söyledi.

Seçimlerin ardından ilk kez basın karşısına çıkan Sibsi, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, partisinin gelecekte kurabileceği ittifaklara ilişkin, "Kimseyle ittifak kurmayacağım. Bize en yakın olanlar ve demokrasi ailesiyle ülkeyi yöneteceğiz" dedi.

Sibsi, genel seçimlerde kazandıkları başarının, cumhurbaşkanlığı seçimine de etki edeceğini dile getirdi.

Nahda Hareketi lideri Gannuşi: Tek liderin dönüşüne izin yok

Tunus'ta yapılan genel seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre ikinci en fazla oyu alan Nahda Hareketi'nin lideri Raşid el-Gannuşi, hareketin, tek parti idolleri ve tek liderin dönüşüne izin vermeyeceğini söyledi.

Nahda Hareketi genel merkezi önünde basın toplantısı düzenleyen Gannuşi, Tunus'ta geleceğin özgürlük, İslam ve milli birlikte olduğunu belirterek, şiddet, dışlanma ve terörizmin ise reddedilmesi gerektiğini dile getirdi.