Türk-Arap Ekonomi Forumu başladı

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek forum, açılış resepsiyonuyla başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırım olanaklarının değerlendirilmesi hedefleriyle kurulan Türk-Arap Ekonomi Forumu'nun beşincisi, düzenlenen açılış resepsiyonuyla başladı.

Resepsiyon, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Four Seasons Otel'de gerçekleştirildi.

Burada konuşan Maliye Bakanı Şimşek, Arap dünyasının tarihte ekonomik, sosyal ve bilim alanlarındaki başarılarını hatırlatarak, önemli bir medeniyeti temsil ettiğini söyledi.

"İş adamlarımızı bir araya getirelim ki güçlü olalım" diyen Şimşek, böylece daha sağlam bir Orta Doğu oluşturulabileceğine işaret etti.

Arap dünyası ile Türkiye'nin birlikte çalışmasının önemine değinen Şimşek, Türk Arap Ekonomi Forumu'nun, bölgede daha derin ekonomik entegrasyonun gerçekleştirilmesi, yeni işbirliği imkanlarının ve ortak projelerin artırılması bakımından önemli bir vesile olduğunu belirtti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise beşincisi gerçekleştirilecek forumu ticaret ve yatırım zirvesi olarak gördüğünü ifade ederek, Arap şirketlerini Türkiye'de yatırıma çağırdı.

Açılış resepsiyonuna, Arap ülkelerinde yayınlanan Türk dizilerinde rol alan oyuncular Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden de katıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir