Türk iş adamlarına Peru'ya yatırım çağrısı

Peru Ticaret Ataşesi Fernando Albareda, Latin Amerika ülkeleri arasında yatırım yapılacak en iyi ülkeden biri olduklarını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA -  Peru Ticaret Ataşesi Fernando Albareda, yabancı yatırımcılara ülkelerinde cazip fırsatlar sunduklarını söyledi. 

Albareda, Adana Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda, Peru Ticaret Merkezi İstanbul Ofisini tanıtarak, ülkesindeki yatırım olanakları hakkında iş adamalarına bilgi verdi. 

Peru'nun, Latin ülkeleri arasında ekonomik açıdan "en istikrarlı ve misafirperver" olduğunu savunan Albareda, 10 yılda önemli ekonomik gelişmeler kaydettiklerini, bu amaçla hem Asya hem Avrupa ülkelerine Peru'da yatırım yapmaları için cazip imkanlar sunduklarını ifade etti. 

Albareda, Peru'da özellikle madencilik ve elektrik sanayisi alanlarında yatırım olanağı bulunduğunu belirterek, ''Latin Amerika ülkeleri arasında en düşük enflasyona sahip ülkeyiz. Döviz dalgalanması çok az yaşanıyor. Hatta son 16 aydır sabit düzeyde seyrediyor. İstikrarlı bir vergi oranına sahibiz. Latin Amerika ülkeleri arasında yatırım yapılacak en iyi ülkeden biriyiz. Yatırımcılara kolaylık sağlamak için yasalar yapıyoruz. Ülkemizde yabancı yatırımcılar için çok cazip fırsatlar sunuyoruz'' dedi. 

Türkiye ile serbest ticaret anlaşması yönünde görüşmelerin sürdüğünü vurgulayan Albareda, iki ülke arasındaki 400 milyon dolarlık ticaret hacminin artırılabileceğini, Türkiye'nin kendileri için önemli pazar konumunda bulunduğunu dile getirdi. 

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe de kentin ihracat kapasitesini artırmayı öncelikli hedef seçtiklerini söyledi. 

Adanalı iş adamlarına alternatif dış pazarları tanıtmak için ülke sohbet toplantıları düzenlediklerin aktaran Menevşe, Peru'nun özellikle madencilik alanında önemli potansiyel barındırdığını kaydetti. 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir