Türk Kızılay'ı Sarp Sınır Kapısı'nda hazır bekliyor

3 doktor, 4 hemşire ve 30 uzman personelden oluşan ekip, Sarp Sınır Kapısı'nda hazır bekletiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SARP - Güney Osetya'da çatışmaların yaşanması üzerine insani yardımda bulunmak üzere harekete geçen Türk Kızılayı, Türkiye ile Gürcistan arasındaki Sarp Sınır Kapısı'na ekiplerini gönderdi.

Güney Osetya'da meydana gelen çatışmalar nedeniyle Türk Kızılay'ına ait 3 doktor, 4 hemşire ve 30 uzman personelden oluşan ekip, Sarp Sınır Kapısı'nda hazır bekletiliyor. Burada sahra çadırı kuran ve 3 doktor, 4 hemşire ile 30 uzman personelden oluşan ekip, olayların yaşandığı bölgeye gitmek için gelecek talimatı beklemeye başladı. Kızılay yetkilileri, insani yardımda bulunmak üzere bölgeye geldiklerini belirterek, davet geldiğinde zaman kaybını önlemek amacıyla gerekli ekipman ile yardıma hazır beklediklerini söyledi. Öncü ekiplerin sınır kapısına ulaştığını ve bir koordinasyon merkezi oluşturulduğunu anlatan yetkililer, koordinasyon merkezinin gelişmelere göre insani yardım konusunda acil önlemler alacağını kaydetti.

Sınırda geçişlerde sorun yok

Bu arada, Türkiye'den Kafkasya'ya açılan Sarp Sınır Kapısı'ndaki geçişlerde, çatışmalar nedeniyle bir olumsuzluk olmadığı ve herhangi bir yoğunluk yaşanmadığı belirtildi. Yetkililer, sınır kapısının Türk tarafından yaklaşık 1 kilometrelik bir TIR kuyruğu bulunduğunu, bunun da sınır kapısındaki inşaattan kaynaklandığını ve bunun olağan olduğunu kaydettiler. Gürcistan tarafından Türkiye'ye giriş yapan TIR ve özel araçlarda da hiçbir problem bulunmadığını ifade eden yetkililer, geçişlerin her zamanki seyrinde sürdüğünü belirttiler.

Öte yandan, Gürcistan'ın Poti Limanına gitmesi gereken bazı gemilerin, Artvin'in Hopa ilçesi açıklarında demirlediği belirtildi. Hopa açıklarında 6 adet geminin demir attığı gözlendi.