Türk tarafından, BM'ye görüşmenin telafi edilmesi isteği

Özdil Nami, BM'den, liderlerin bugün yapamadığı görüşmenin en kısa sürede gerçekleşmesini talep ettiklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LEFKOŞA - Kıbrıs Türk tarafı, Kıbrıs Rum yönetiminin, ayin yapmak için prosedüre uymadan KKTC'ye geçiş yapmak isteyen Rumların yaşadığı sorunları gerekçe göstererek iptal ettiği bugünkü liderler görüşmesinin en kısa sürede telafi edilmesini istedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın BM ve AB İşlerinden Sorumlu Temsilcisi Özdil Nami, BM'den, liderlerin bugün yapamadığı görüşmenin en kısa sürede gerçekleşmesini talep ettiklerini açıkladı.

Nami, bugün yapılamayan görüşmeyi telafi için takvim uyarınca liderlerin, gelecek hafta 10 Eylül Perşembe günü yapacağı görüşme öncesinde bir araya gelmesini arzuladıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, kapsamlı müzakereler çerçevesinde bugün yapılması kararlaştırılan ikinci turun ilk görüşmesi, Rum yönetiminin, henüz resmen açılmayan Yeşilırmak kapısından ayin için KKTC'ye geçmek isteyen ancak önceden belirlenen prosedüre uymayan Rumlara yönelik uygulamayı gerekçe göstererek katılmayacağını açıklamasından dolayı yapılamadı.