”Türkiye, hisse almak için çok uygun”

Yatırım uzmanı Marc Faber'in favorileri Singapur ve Türkiye borsaları

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HONG KONG - Uluslararası yatırım danışmanı ve fon yöneticisi Marc Faber, yatırımcılara Türkiye'de borsanın hisse almak için çok uygun seviyede olduğunu söyledi.

Bloomberg TV ile yapılan röportajda Faber, ABD'de borsaların çok düştüğünü ve -rekorlar kırmasa da- yukarı yönlü bir hareket beklenebileceğini kaydetti. Wall Street'in S&P 500 Endeksi, bugün itibariyle 9 Ekim 2007'de gördüğü 1,565.15 puanlık rekor seviyenin yüzde 38 altında bulunuyor.

ABD'nin durgunluğu önlemek için faizlerde yapacağı indirimlerin enflasyonu yükselteceğine işaret eden Faber, kendisinin portföyünde altın, nakit ve kısa vadeli bonolar tuttuğunu belirtti. Faber, "Hükümetlerin para basmaktan başka seçeneği kalmadı. Bu da enflasyonu tetikleyecek" diye konuştu.

"Gloom, Boom & Doom" adlı piyasa raporunun da yayıncısı olan Faber, yatırımcılara Singapur'la birlikte Türkiye'den de hisse alabilecekleri önerisinde bulundu.

Hong Kong merkezli Marc Faber Ltd. şirketi aracılığıyla 300 milyon dolarlık bir fonu yöneten yatırımcı, 1987'de 'Kara Pazartesi' olarak bilinen borsa çöküşünden bir hafta önce yatırımcılara 'hisse senetlerinizi satın' uyarısı yaparak dikkatleri çekmişti. 2001 yılında fiyatlar ikiye katlanmadan hemen önce yatırımcılara altın almalarını tavsiye eden Faber, 2005'te de ABD borsalarında yaşanan yükselişi erken tahmin etmişti.