Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Hesaplara yatacağı tarih duyuruldu

Mayıs ayı Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin hesaplara ne zaman yatacağı sorgulanıyor. Geçtiğimiz ay Ramazan Bayramı nedeniyle erken yatan aile destek ödemesi için tarih duyuruldu. Peki, aile destek ödemesi mayıs 2024 ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi yattı mı? Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman hesaplara geçecek?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mayıs ayı aile destek ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, aile destek ödemesi mayıs 2024 ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi yattı mı? Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman hesaplara geçecek?

Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırmaya başladıklarını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Göktaş, kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürdüklerini belirterek, "Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı'nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 80,4 milyar lira destek sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

Göktaş, düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmadığı için düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de yalnızca gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ettiklerini hatırlattı.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere her ay düzenli destek sağladıklarını anlatan Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4 milyar lira ödeme yapacağız" bilgisini verdi.

Aile destek ödemesi sorgulama

Vatandaşlar ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabiliyor.

12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecek.