Türkiye, Pakistan'ın yanında

Sel felaketiyle boğuşan Pakistan'a aşı, ilaç, mobil hastane ve sağlık ekipleri gönderildi. İTO da ülkeye 500 bin TL gönderecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Pakistan'daki sel felaketinin ardından bölgeye bugün 2 ton aşı, ilaç, tıbbi malzeme, 2 tam donanımlı mobil hastane, 1 ambulans, 4X4 UMKE aracı ile 42 kişilik sağlık ekibi gönderildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanlığı ve THY Genel müdürlüğünce tahsis edilen 2 kargo uçağı bugün bölgeye hareket etti.

Uçaklarda, 2 ton ağırlığında aşı, ilaç, tıbbi malzeme yer alırken, 2 tam donanımlı mobil hastane, 1 ambulans, 4X4 UMKE aracı ile 42 kişilik sağlık ekibi de Pakistan'a gönderildi.

Pakistan'a şimdiye kadar 10 milyar dolar nakdi yardımın yanı sıra Başbakanlığın organizasyonu ile toplam 8 uçakla 10 milyon TL tutarında 244 ton insani yardım malzemesi gönderildi.

Ayrıca, Başbakanlık tarafından açılan "Pakistan'a Yardım Kampanyası"nda 4 milyon 182 bin 419 lira, 208 bin 150 dolar ve 152 bin 165 Euro toplandı.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu da, yaşanan sel felaketi sonrasında Pakistan halkına 500 bin lira maddi yardımda bulunmayı kararlaştırdı.

İTO da 500 bin lira gönderecek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu, yaşanan sel felaketi sonrasında Pakistan halkına 500 bin lira maddi yardımda bulunmayı kararlaştırdı.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş yaptığı yazılı açıklamada, Pakistan'ın büyük bir sel felakati ile karşı karşıya kaldığını belirterek, Pakistanlılara yardım etmenin sadece insanlık vazifesi değil, İstanbullu işadamlarının "boynunun borcu" olduğunu ifade etti.

Felaket yaşayan Pakistanlıların yardım çağrısına kayıtsız kalamayacaklarını dile getiren Yalçıntaş, "İTO Yönetimi olarak 500 bin Türk Lirası destek kararı aldık. 20 milyondan fazla Pakistanlı, 2 Ağustostan bu yana büyük acılar içinde. Günlerdir beni arayan birçok üyemiz 'ne yapabiliriz' diye soruyordu. Bu sırada çatı kuruluşumuz TOBB, çok önemli bir kampanya başlattı. Biz de İTO olarak 'gün, Türkiye'nin dostluğunu gösterme günüdür' dedik. İTO olarak yaptığımız bu yardım, tüm İstanbulluların yapacağı yardımları da teşvik edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Yalçıntaş, 500 bin lirayı Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgeye uygun olarak nakdi şekilde yine Başbakanlık tarafından açılan hesaplara yatıracaklarını, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri çerçevesinde toplanacak nakdi yardımın Pakistan'a "ayni" yardıma dönüştürüldükten sonra iletilmesinin daha yerinde olacağını kaydetti.

Bu doğrultuda Pakistanlılara yapılacak yardımın Türkiye'den temin edilecek çeşitli ihtiyaç malzemeleri şeklinde gönderilmesinin daha uygun olacağını vurgulayan Yalçıntaş, İstanbullu işadamları olarak bu malzemeleri en uygun koşullarda temin etmeye hazır olduklarını, ayrıca Türk firmalarının Pakistan'da hasar gören altyapının onarılmasında da önemli rol alabileceğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir