Türkiye yerine Tunus'a karşı çıktı!

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi, Avrupa Parlamentosu seçimleri için düzenlediği kampanyada Türk bayrağı ile Tunus bayrağını karıştırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS  - Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi, Avrupa Parlamentosu seçimleri için düzenlediği kampanyada Türk bayrağı ile Tunus bayrağını karıştırdı.

Daha önce olduğu gibi bu seçim kampanyasında da yine Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan ve bunu öne çıkaran aşırı sağcı parti, Twitter üzerinden hazırladığı ve seçmenlere gönderdiği seçim propagandasında Türkiye karşıtı iddialarını dile getirdi. Parti, bu kampanyada yanlışlıkla Türk bayrağı yerine Tunus bayrağını kullandı.

Tunus bayrağının altında Türkiye’nin AB üyeliğine karşı geleneksel aşırı sağ tezin yinelendiği seçim bildirisinde, şu anda ana muhalefetteki Halk Hareketi Birliği’ne (UMP) eleştiriler yöneltildi ve eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin görevi sırasında Türkiye ile AB müzakerelerinin sürdürüldüğü bildirildi.

Aşırı sağ partinin 25 Mayıs’ta düzenlenen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy oranını önemli ölçüde artırarak yarışı UMP ile başa baş tamamlayacağı tahmin ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir