Tutuklanan göstericiler serbest kalıyor

Parlamento, protestolar sırasında tutuklanan göstericilerin serbest bırakılmasına ilişkin teklifi kabul etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİEV - Ukrayna Parlamentosu, Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği (AB) ile ortaklık ve serbest ticaret anlaşmalarını imzalamamasının ardından patlak veren hükümet karşıtı protestolar sırasında tutuklanan göstericilerin serbest bırakılmasına ilişkin yasa teklifini kabul etti. 

Parlamento'da yapılan oylamada, genel kurul salonunda bulunan 367 milletvekilinden 339'u kanun teklifinin kabul edilmesi yönünde oy kullandı. Muhalefet tarafından getirilen yasa teklifi, "hükümeti protesto gösterileri sırasında tutuklananların salıverilmesini ve haklarında dava açılmamasını" öngörüyor. 

Ukrayna'da hükümetin Avrupa Birliği ile Ortaklık Anlaşması'nın askıya almasının ardından 21 Kasım'da başlayan gösteriler, 29 Kasım akşamı polisin müdahalesi ile hükümet karşıtı protestolara dönüşmüş, Bağımsızlık Meydanı ve hükümet binaları önünde yapılan gösterilerde onlarca gösterici tutuklanmıştı. 

Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, geçtiğimiz hafta Kiev'de düzenlenen ve muhalefet temsilcilerinin de katıldığı yuvarlak masa toplantısı öncesinde, tutukluların serbest bırakılması için gerekenin yapılacağını söylemişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir