UAEK gündeminde başkan seçimi var

Genel kurulda yönetim kurulunun yeni 11 üyesinin güven mektuplarının kabul edileceği ve yeni dönem başkanının seçileceği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

VİYANA - Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) yönetim kurulu olağan toplantısı, kurumun Viyana'daki merkezinde yapılıyor.

Basına kapalı olarak başlayan toplantıda, genel kurulda belirlenen yönetim kurulunun yeni 11 üyesinin güven mektuplarının kabul edileceği ve yönetim kurulunun yeni dönem başkanının seçileceği bildirildi.

Görev süresi dolan yönetim kurulu dönem başkanı ve Cezayir heyeti başkanı Büyükelçi Tavus Feruhi'nin toplantının açılış oturumunun ardından görevini Malezya heyeti başkanı Büyükelçi Dato Arşad'a devredeceği belirtildi.

Rotasyon usulüyle belirlenen yönetim kurulu üyeliğine geçen haftaki genel kurulda Azerbaycan, Kamerun, Danimarka, Kenya, Güney Kore, Moğolistan, Hollanda, Pakistan, Peru, Ukrayna ve Venezuela seçilmişti.

UAEK yönetim kurulunda 13'ü daimi olmak üzere toplam 35 ülke görev yapıyor. Genel kurul tarafından belirlenen yönetim kurulu üyelerinin görev süresi de iki yıl sürüyor.

Geçen yılki genel kurulda seçilen Türkiye, 2010 yılı Ekim ayı sonuna kadar yönetim kurulu asli üyesi olarak göreve yapacak.

UAEK yönetim kurulu olağan toplantısının akşam saatlerinde sona ermesi öngörülüyor.