Uçak kazasında ölü sayısı 153

Madrid'de Spanair'e ait yolcu uçağının pisten çıkmıştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MADRİD - İspanya'nın başkenti Madrid'de Spanair'e ait MD-82 tipi uçağın pistten çıkması sonucu 153 yolcu hayatını kaybetti.

Havaalanında bulunan Bayındırlık Bakanı Magdalena Alvarez düzenlediği basın toplantısında, yolcu uçağında ölenlerin sayısının 153'e yükseldiğini, yaralı sayısının 19 olduğunu belirtti. Alvarez, yaralılardan ikisinin kimliğinin henüz tespit edilemediğini kaydetti.

Bu arada düşen uçakta bulunan Türk yolcunun, Aliağa Gemi Söküm Sanayicileri Derneği İkinci Başkanı Mustafa Erdil olduğu öğrenildi. Öte yandan Madrid'deki Barajas havaalanında kalkış sırasında düşen Spanair'e ait uçağın kara kutusunun bulunduğu bildirildi. Spanair'e ait MD-82 tipi uçağın 1 saat rötarlı kalktığı da kaydedildi.

Bu arada Madrid Barajas Havaalanı'ndaki pistlerden birinin uçuşa açıldığı, ancak çok sayıda uçağın kalkış için beklediği bildirildi.

Motorun yanmış olabileceği düşünülüyor

Öte yandan uçak kazasının uçağın motorlarından birinin yanmasının neden olduğu tahmin ediliyor. İspanya Bayındırlık Bakanı Magdalena Alvarez, Spanair'e ait MD-82 tipi uçağın 1 saatlik rötarla ikinci kalkış denemesinde düştüğünü, kaza ile ilgili soruşturma komisyonu kurulduğunu açıkladı.

Yetkililer, kara kutusu bulunan uçağın, büyük olasılıkla kalkışı sırasında sağ taraftaki motorlardan birinin yanması ve bunun kalkışını engellemesi yüzünden düştüğünü öne sürüyor.

İspanyol basınında yer alan haberlerde de, uçağın kalkıştan çok kısa bir süre öncesinde teknik bir arızadan dolayı reziyondan geçirildiği belirtildi ve yetkililerin henüz bu teknik arızanın ne olduğunu aydınlatmadığı ifade edildi.

Bu arada İspanyol basını, ülkede son yıllarda meydana gelen bu en büyük uçak kazasına geniş yer ayırdı.