UEFA kupasında rakipler belli oldu

Galatasaray-Bellinzona, Beşiktaş-FC Metallist Kharkiv, Kayserispor-Paris Saint Germain'le eşleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MONACO - UEFA Kupası 1. turu kurları çekildi. Galatasaray, İsviçre'nin Bellinzona, Beşiktaş, Ukrayna'nın FC Metallist Kharkiv ve Kayserispor, Fransa'nın Paris Saint Germain takımı ile eşleşti. 1. tur ilk maçını Kayserispor evinde oynayacak, Beşiktaş ve Galatasaray ise deplasmanda mücadele edecek.

Beşiktaş'tan rakip değerlendirmesi

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, UEFA Kupası 1. turunda eşleştikleri Ukrayna'nın FC Metallist Kharkiv ekibiyle turun ilk mücadelesini deplasmanda yapacak olmalarının kendileri için avantaj olduğunu söyledi. Engin, rakipleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, 1. turdaki rakipleri Metallist Kharkiv'i tanımadıklarını belirterek, "Hocalarımız gidip rakibi izleyecek. Şimdiden bu ekiple ilgili analizlere başladılar. İlk maçın deplasmanda olması bizim için avantaj. Güçlü ve iyi bir takımız. Ancak futbolda dikkat etmek lazım. Rakibe açık verdiğinizde pozisyon buluyorlar. Dünkü rakibimiz Siroki Brijeg karşısında da bunu yaşadık. 4-0 yendiğimiz için herkes Boşnak takımının zayıf olduğunu düşünüyor. Zayıf bir takımı elediğimizi düşünmüyorum" diye konuştu.

Galatasaray'dan rakip değerlendirmesi

Bellinzona takımıyla eşleşen Galatasaray"ın yönetim kurulu üyesi Haldun Üstünel, hedeflerinin bu kupayı kazanmak olduğunu söyledi.

İlk turda Bellinzona ile eşleşmenin kendilerini turu geçme adına ümitlendirdiğini ancak UEFA Kupası'nın uzun bir maraton olduğunu vurgulayan Üstünel, "Galatasaray'ın vizyonu ve misyonu Avrupa'dır. Çarşamba günü Steaua Bükreş karşısındaki görüntümüz kimseyi yanıltmasın. Güçlü bir kadromuz var. Tek hedefimiz geçmişteki gibi UEFA Kupası'nı kaldırmak. Finalde Milan ile eşleşeceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.