Ukrayna Sağlık Bakanı'ndan istifa kararı

Ukrayna'nın Gürcistan kökenli Sağlık Bakanı Aleksandr Kvitaşvili, gelen baskılar üzerine istifa etme kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ukrayna'nın ilk Gürcistan kökenli Sağlık Bakanı Aleksandr Kvitaşvili, düzenlediği basın toplantısında, kendisine yönelik baskılar üzerine istifa etme kararı aldığını belirterek, "Ben, bugün istifa etme konusunda karar aldım ve istifa dilekçemi yazdım" ifadesini kullandı. 

Sağlık sektöründe reformların yapılmasını öngören yasa tasarılarının Bakanlar Kurulu Sekretaryasına sunulduğunu hatırlatan Kvitaşvili, bu yasa tasarılarının yarın mecliste görüşülmesinin planlandığını dile getirdi. 

Sağlık sektöründe reformların yapılmasını öngören yasa tasarılarının kabul edilmesine artık meclisin karar vereceğini belirten Kvitaşvili, parlamentonun reformlar yapma konusunda ne kadar kararlı olduğunu görmek istediğini sözlerine ekledi. 

Kvitaşvili'nin istifasının Ukrayna yönetimi tarafından kabul edilip edilmediği hakkında henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Son dönemde, ülkede Kvitaşvili'nin sağlık sektöründeki çalışmalarının başarısız olduğu iddiası ile istifasını talep eden bazı eylemler yapılmıştı.  

2008-2010 yıllarında Gürcistan Sağlık, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı görevinde bulunan Kvitaşvili, geçen yılın sonunda Ukrayna yönetimi tarafından ülkeye davet edilerek, Ukrayna vatandaşlığı verilmiş, ardından da Sağlık Bakanı olarak görevlendirilmişti. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir