Ukrayna'da 26 askerin cesedi bulundu

Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında ağustos ayında yoğun çatışmaların yaşandığı Donetsk yakınlarındaki İlovaysk'da 26 Ukrayna askerinin daha cesedinin bulunduğunu bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİEV - "Tüm Ukraynalıların Halk Hatırası Birliği" adlı örgütten yapılan açıklamada, İlovaysk ilçesinde sürdürülen çalışmalar sırasında 26 Ukraynalı askerin cesedinin bulunduğu kaydedildi. Cesetlerin kayıp askerleri arayan ekipler tarafından kimlik tespiti için incelemeye alındığı belirtildi.

İlovaysk'ta son birkaç günde 39 Ukraynalı askerin cesedi bulunmuştu. Ukrayna Cumhuriyet Başsavcısı Anton Geraşenko, geçen hafta Bakanlar Kurulunda yaptığı açıklamada, İlovaysk'taki çatışmalarda en az 200 Ukraynalı askerin yaşamını yitirdiğini dile getirmişti.

Donetsk yakınlarındaki İlovaysk ilçesinde geçen ay sonunda ayrılıkçıların kuşatmasında kalan Ukraynalı askerler çok büyük kayıplar vermişti. Kuşatmada kalan askerlerin bir kısmı taraflar arasında sağlanan uzlaşmanın ardından kuşatmadan çıkabilmiş, yerel basında "cehennem" olarak da adlandırılan İlovaysk olayının araştırılması için geçen haftada parlamentoda geçici bir komisyon kurulmuştu.

Ateşkese rağmen 6 sivil öldü

Bu arada, Donetsk Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Ukrayna ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçıların 5 Eylül'de ilan ettiği ateşkese rağmen son 24 saatte Donetsk'te meydana gelen çatışmalarda 6 sivilin hayatını kaybettiği, 15 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, dünkü çatışmalardan Donetsk'in Kiev ve Kuybişev ilçelerindeki birçok apartman ile altyapı sisteminin ciddi ölçüde etkilendiği, içme suyu ve doğalgaz boru hatlarının hasar gördüğü kaydedildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir