Ukrayna'da müzakere süreci başlıyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç ile muhalefet çatışmaların sona ermesi konusunda anlaştı, taraflar müzakerelere başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, ülkedeki siyasi krizin çözümüne yönelik muhalefet liderleriyle bir araya gelerek, taraflar arasında sulhun sağlanması, kan dökülmesinin sona erdirilmesi ve istikrarın sağlanması konusunda müzakere sürecinin başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Vatan partisi lideri Arseniy Yatsenyuk açıklamasına göre ateşkes ilan edilmesi sonrasında yarın taraflardan görüşmelere katılacak yeni heyetlerin belirlenmesi için ikinci tur görüşmelerin yapılacağını da söyledi. Ateşkes anlaşmasına varılmasında Rusya ile Almanya liderleri arasında yapılan telefon görüşmesinin etkili olduğu iddia ediliyor.

Genelkurmay Başkanı görevden alındı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç, Genelkurmay Başkanı Zaman'ı görevden alarak, Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreter Yardımcısı olarak atadı.

Yanukoviç tarafından imzalanan ve Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan kararname ile Genelkurmay Başkanı, Ukrayna Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Vladimir Zaman görevinden alındı. Yanukoviç tarafından imzalanan diğer bir kararname ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Yuriy İlin, Genelkurmay Başkanı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetler Başkomutanı olarak görevlendirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir