Ukrayna'daki iç karışıklık, Ro-Ro seferlerini olumsuz etkiledi

Ukrayna'daki iç karışıklık, Zonguldak Gümrük Limanı'ndan gerçekleştirilen Ro-Ro seferlerinin yanı sıra tır sevkiyatını da olumsuz etkiledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZONGULDAK  - Ukrayna'daki iç karışıklık nedeniyle Zonguldak Gümrük Limanı'ndan gerçekleştirilen Ro-Ro seferlerinin yanı sıra tır sevkıyatı da olumsuz etkilendi. 

Zonguldak Gümrük Limanı'ndan Ukrayna'ya geçen yılın ilk altı ayında 335 Ro-Ro seferi gerçekleştirildi, 10 bin 703 tırla yaş meyve ve sebze, seramik, vitrifiye ve silobas ihraç edildi. 

İç karışıklığın ardından bu yılın aynı döneminde ise sefer sayısı 215'e düştü, 5 bin 943 tırla 70 milyon 233 bin 364 dolar ihracat yapıldı.  

"Ro-Ro seferleri ikiye indi" 

Acente sahibi Tahsin Karaer, AA muhabirine, Ukrayna'da iç karışıklığın başlamamasından önce haftada 9 Ro-Ro seferiyle çalıştıklarını söyledi. 

"İç karışıklığın ardından Ro-Ro sefer sayısı ikiye indi" diyen Karaer, şöyle konuştu: 

"Sefer sayılarının düşmesi nedeniyle iki Ro-Ro gemisiyle Ukrayna ve Kırım'a sefer yapıyoruz. Daha önce 9-10 seferimiz oluyordu. Rusya-Ukrayna savaşı en çok Türkiye'yi etkilemiştir. Geçen yıla oranla bu yılın ilk altı ayında Ukrayna ve Kırım'a giden tır sayısında yüzde 70 azalma var. Hiçbir yere gidemiyoruz. Narenciye sezonu açılacak, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Hangi ülkeye nasıl mal göndereceğiz bilemiyoruz. Kırım, Ukrayna'ya bağlıyken oranın kanunlarına göre tırlar gidiyordu. Şimdi Rusya'ya bağlandı, oranın kanunlarına göre gönderiyoruz. Bizler de ne yapacağımızı bilemiyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir