Uluslararası Kuveyt Rallisi başladı

Milli rallici Burcu Çetinkaya'nın yarıştığı Uluslararası Kuveyt Rallisi bugün başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KUVEYT  - Ortadoğu Ralli Şampiyonası kapsamında düzenlenen ve milli rallici Burcu Çetinkaya'nın da yarıştığı 2013 Uluslararası Kuveyt Rallisi başladı.
Ocak ayında Katar'da ilki gerçekleşen ve şampiyonanın ikinci ayağı olan Kuveyt Rallisi'nin startı bugün verildi.
Start öncesi Burcu Çetinkaya ve diğer rallicilerin katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını Kuveyt Enformasyon Bakanı Şeyh Salman Sabah es-Selim el-Humud es-Sabah yaptı. Konuşmasını Arapça olarak yapan Burcu Çetinkaya, salondan büyük alkış topladı.
Tecrübeli rallici Burcu Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin yarışı mümkün olan en iyi derece ile bitirmek olduğunu söyledi. Katar rallisinde talihsiz bir kaza yaşadıklarını ve bu kazanın puan kaybetmelerine neden olduğunu belirten Çetinkaya, Kuveyt rallisinde bu açığı kapatmayı hedeflediklerini ifade etti. Halen ciddi bir sponsor eksikliği yaşadıklarına değinen başarılı pilot, "Bu süreçte bizi destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve sayın Bakanımız Suat Kılıç'a çok teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.
 
Suriye'den sonra yetimlere destek
Katar Rallisi'nde Suriye için başlatılan "Kış Geldi...Bir Ekmek Bir Battaniye" kampanyasına destek verdiklerini hatırlatan ve her yarışta farklı bir sosyal mesaj vermeye çalıştıklarını dile getiren Çetinkaya şöyle konuştu:
"Katar'daki mesajımız Suriye halkına yönelikti. Başbakanlığın başlattığı kampanyaya dikkati çekmeye çalışmıştık. Bu yarışta da aracımızın üzerini sponsorlarımızın afişlerinin yanında yine bir hayır mesajı ile doldurmak istedik. Bu yarış herhangi bir maddi kampanyaya dahil olmadan yalnızca insanların zamanından fedakarlık istedik ve "Hayatın hızında yetimlere sevgiyi unutmayın" mesajını verdik."
Yardımcı pilot Özlem Akgüç ise yarışların sosyal boyutunun kendileri için önemine işaret ederek, şunları söyledi:
"Hayatın hızında yüzlerine baktığınızda size gülümseyen her çocuktan cennet kokusu alabiliyorsanız o zaman yaşadığınızı hissediyorsunuz. Her yarışta farklı bir sosyal mesaj vermek istiyoruz. Bu yarışta dünyadaki yetim çocuklarımıza dikkati çekmek istedik. Aynı zamanda bir gönüllü anne olarak Aile Bakanlığı'mızın devam ettirdiği Gönül Elçileri projesine de ekip olarak yürekten destek veriyoruz."
Kuveyt Enformasyon Bakanı Şeyh Selman es-Sabah ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk rallicilerin ülkesindeki yarışa katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin son derece güçlü ve sağlam olduğuna değinen Bakan es-Sabah, Türk takımına başarı dileklerini iletti.
Kuveyt Rallisi, yarın ve cumartesi günü çölde yapılacak zorlu etaplarla devam edecek.
Burcu Çetinkaya, Ocak ayında yapılan ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası'nın ilk ayağı olan Katar Rallisi'nde bayanlar klasmanında birinci, Grup N'de ise 5'inci olmuştu.