Umutlar rövanşa kaldı

Galatasaray ve Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçlarında berabere kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk karşılaşmasında Galatasaray, Sırbistan'ın OFK Belgrad takımı ile sahasında 2-2, Beşiktaş ise Viktoria Plzen ile deplasmanda oynadığı maçta 1-1 berabere kaldı.

Sırbistan temsilcisi karşısında etkili bir oyun ortaya koyarak 2-0 öne geçen Galatasaray, maçın sonlarına doğru art arda yediği iki golle adeta şok yaşadı.

Özellikle ikinci yarıda oyun temposu düşen sarı-kırmızılı takım, hücumda istediği pozisyonları yaratamadı. Buna karşın Arda ile farkı 2'ye çıkartan ev sahibi ekip, savunmada rakibini durduramayınca OFK Belgrad, sonradan oyuna dahil olan oyuncuları Krstic ve İnjac'ın golleriyle skoru eşitledi.

Yeni sezon öncesi ilk resmi maçında zayıf rakibi karşısında iyi bir görüntü ortaya koyamayan Galatasaray, 2-2'lik skorla rövanş öncesi avantajı rakibine kaptırdı.

Galatasaray karşısında ilk yarıda savunma yapan OFK Belgrad, ikinci yarıda ani ataklardan bulduğu gollerle skoru eşitledi. İkinci yarıda daha dertli toplu bir mücadele sergileyen ve rakibine fazla pozisyon vermeyen Sırbistan temsilcisi kalesinde Arda'nın golüne engel olamasa da maçı 2-2'ye getirmesini bildi. Favori gösterilen Galatasaray karşısında İstanbul'dan iyi bir skorla ayrılan OFK Belgrad, rövanş öncesi önemli bir avantaj elde etti.

Beşiktaş 1- Viktoria Plzen 1

Gecenin diğer maçında, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Viktoria Plzen ile Beşiktaş, 1-1 berabere kaldı.

İlk yarıda etkisiz kalan Beşiktaş, ikinci yarıda Nihat'ın yerine Necip'in girmesiyle etkili ataklar yapabildi ve savunmasında da kolay pozisyon vermedi. Beşiktaş, son dakikalarda pozisyonlar bulmasına rağmen kendisini rahatlatacak golü atamadı ve mücadeleden 1-1 beraberlikle ayrıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir