Venezuela'da muhalefet, Maduro ile görüşecek

Başkent Caracas'taki çatışmaların devam etmesiyle Venezuela'da muhalefet partisi, Devlet Başkanı Maduro ile kabul etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CARACAS- Venezuela'nın başkenti Caracas'taki hükümet karşıtı eylemciler ve güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar 11. gününe taşınırken, muhalefet, Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bugün (Pazartesi) görüşmeyi kabul etti.

Tutuklu muhalefet lideri Leopoldı Lopez'in eşinin yanında duran Eyalet Başkanı Henrique Capriles, cumartesi günkü yürüyüşlerde, 24 Şubat'ta devlet başkanı Maduro ile makamında görüşmeyi kabul edeceğini duyurdu. Capriles 2 gün önce Maduro'nun toplantıyı kaçırmanın yasal sonuçlarının olacağı uyarısında bulunmasının ardından diyaloğa zorlanamayacağını söylemişti.

"Meydan okuma değil, çözüm istiyoruz" diyen, Nisan ayında 45 yılın en düşük farkıyla seçimleri kaçırmış olan Capriles, "Gördüğümüz Maduro hükümetinde tarihi bir hata görüyoruz, ancak başka bir hata yaparak bu hatadan kurtulamayız" dedi.

Lopez'in Voluntad Popular partisinin 12 Şubat'ta artan suç, yüksek enflasyon ve sütten, ilaca her şeyin eksikliği sorunlarına karşı yürüyüş organize etmesinden bu yana 2 haftadır hükümet karşıtı eylemler devam ediyor. Eylemler polislerin öğrenciler ile çatışmasıyla şiddete sahne olarak, 8 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir