Venezuela'da gerginlik artıyor

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, ülkeye ilk insani yardımların Brezilya sınırından girdiğini ileri sürdü. Öte yandan Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Kolombiya ile her türlü ilişkinin kesildiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Juan Guaido, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İnsani yardımların ilki Brezilya sınırından Venezuela'ya girdi. Bu Venezuela için büyük bir başarıdır." ifadelerini kullandı.

Ulusal Meclis Milletvekili ve İnsani Yardımı İzleme Özel Komisyonu Başkanı Miguel Pizarro, ülkeye Brezilya sınırından bir kamyon ilacın götürüldüğünü ve ilerleyen saatlerde Porto Rico'dan yola çıkan 200 tonluk insani yardımın da deniz sınırından getirileceğini belirtti.

Guaido, "Chavezci" halka kendisini destekleme çağrısında bulunduğu görüntüde ise "Bu mücadele bütün Venezuelalılar için. Venezuela'nın bugün size ihtiyacı var, bugün bizim birlik olmamıza ihtiyacı var. Sizleri, halkımızı korumaya çağırıyoruz." dedi.

Venezuela, Brezilya'dan sonra dün Kolombiya ile olan sınırını da geçici olarak kapatma kararı almıştı.

Venezuela Kolombiya ile ilişkisini kesti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Caracas'ta yaptığı konuşmada, "Faşist Kolombiya hükümetinin saldırganlıklarına daha fazla tahammül edemem, bu yüzden Kolombiya ile her türlü ilişkinin kesilmesi kararını aldım." dedi.

Maduro, muhalefetin ülkeye zorla insani yardım sokma çabalarına aracılık etmeye çalıştıkları gerekçesiyle Kolombiyalı diplomatik temsilcilere Venezuela'yı terk etmeleri için 24 saat süre verdi.

Simon Bolivar Köprüsü'nde arbede

Venezuela'da insani yardım malzemelerini ülkeye sokmaya çalışan muhaliflerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Venezuela ile Kolombiya'yı birbirine bağlayan Uluslararası Simon Bolivar Köprüsü'nde, insani yardım malzemelerini ülkeye sokmaya çalışan göstericiler, hükümet yanlılarına ve güvenlik güçlerine taş attı. Güvenlik güçleri ise muhaliflere göz yaşartıcı bomba ve havaya ateş açarak karşılık verdi.

Arbede sırasında bir muhalefet yanlısı hafif yaralandı.

Henüz Simon Bolivar Köprüsü'nü geçemeyen muhalifler, ülkeye 5 kamyon insani yardım malzemesi girdiğini iddia etti.