Volvo: Kriz hakkında bir öngörüde bulunmak mümkün değil

Volvo Car Overseas Başkanı Kerssemakers, Krize ilşkin "hafta hafta önümüze bakıyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Volvo Car Overseas Başkanı Lex Kerssemakers, dünyanın içinde bulunduğu genel ekonomik kriz hakkında bir öngörüde bulunmanın mümkün olmadığını belirterek, "Bu nedenle de hafta hafta önümüze bakıyoruz" dedi.

Kerssemakers, Türkiye'yi ziyareti sırasında İstanbul Modern Cafe'de gazetecilerle bir araya geldi.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kerssemakers, Volvo'nun hükümetten sağladığı desteğe ilişkin bir soru üzerine, herhangi bir teknik proje ya da Ar-Ge yatırımı, planı olmayan hiçbir üreticiye hükümet desteği olmadığını belirterek, "Biz Volvo olarak hükümete teknik gelişmelerimizle ilgili sunum yaptık. Saab hakkında yorum yapamam. Saab'ın herhangi bir hükümet yardımı almamasının nedeni buna bağlı olabilir" dedi.

Bu yılı otomotiv sektörü için hayatta kalma yılı olarak gördüklerini dile getiren Kerssemakers, şöyle devam etti:

"Elimizden geldiğince üretimi durdurmamaya çalışıyoruz. Bu aynı zamanda dünyadaki tüm yetkili satıcılarımızın da ayakta kalması için çok önemli.

Yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yatırımları durdurarak krizi aşamayız. Önümüzdeki yıllarda da yeni ürünler çıkarmaya devam edeceğiz. Tabii ki dünyanın içinde bulunduğu genel ekonomik kriz hakkında bir öngörüde bulunmak mümkün değil. Bu nedenle de hafta hafta önümüze bakıyoruz. Şu anda en çok önem verdiğimiz nokta, hangi pazarlarda daha çok para kazanabildiğimize bakıyoruz ve üretilen otomobilleri bu pazarlara yönlendiriyoruz. Bu tabii ki bazı pazarlardan çıkacağımız veya önem vermediğimiz anlamına gelmemeli. Ama şu anda her şey çok açık ve bariz bütün otomotiv firmaları için. Ayakta kalabilmek için yapılması gereken çok basit bir yöntem."

Kerssemakers, Türkiye'de ithal otomobillerin kur baskısı altında olduğunun hatırlatılması üzerine, Türkiye'nin destek verdikleri pazarlardan biri olduğunu söyledi.

"Fikir yürütmeyi bıraktık"

Lex Kerssemakers, hükümetlerin otomotiv sektörüne sağladığı teşviklere ilişkin olarak ise bu tip satış teşviklerinin verilmesinin çok faydalı olduğuna işaret etti.

Bu konuda yaşanan en büyük problemin hükümetlerin çoğu zaman açık davranmaması olduğunu ifade eden Kerssemakers, bu durumun müşteri ve üretici tarafında sıkıntı yarattığını anlattı.