Wal Mart Brezilya'ya yatırıma hazırlanıyor

Perakende devi, 2009 yılında 80 ila 90 mağaza açmak için 1 milyar doları gözden çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BRASILIA - Dünyanın en büyük perakende mağazalar zinciri ABD'li Wal-Mart, Brezilya'ya 1 milyar dolardan fazla yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Wal-Mart, Brezilya'ya, 2009 yılında 80 ila 90 mağaza açmak için 1-1,12 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Wal-Mart'ın Başkanı Craig Herkert ve Wal-Mart'ın Amerika Başkanı Michael Duke'un, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile başkent Brasilia'da yaptığı görüşmeden sonra yapılan açıklamada, "Wal-Mart'ın, 14 yıl önce faaliyet göstermeye başladığı Brezilya'ya, en büyük yatırımını yapacağı" belirtildi.

Gelecek yıl devreye girmesi beklenen yatırımlarla 9 bin kişilik istihdam yaratılmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, Wal-Mart'ın sadece bu yıl 36 mağaza için 750 bin dolar yatırım yaptığı ve 7 bin kişiye iş sağladığı vurgulandı.

Wal-Mart'ın Brezilya'daki Başkanı Hector Nunez, Brezilya'nın Wal-Mart için stratejik öneminin büyük olduğunu ve bu ülkede büyümeye devam edeceklerini söyledi.

Brezilya'da ilk mağazasını 1995 yılında açan Wal-Mart, bugün 17 eyalette 318 mağazayla 70 bin kişiyi istihdam ediyor. Wal-Mart, son 4 yılda bu ülkeye 1,9 milyar dolardan fazla yatırım yaptı.

Wal-Mart'ın Brezilya'daki en büyük rakipleri ise Fransız Carrefour ile Brezilyalı Companhia Brasileira de Distribuicao.