Wall Street yüzde 4'ü üzerinde değer kaybetti

ABD'li bankaların kredi notları üzerindeki tartışmalar ve beklentiler New York Borsası'nda endeksleri düşürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - New York Borsası günü sert düşüşle tamamladı. S&P 500 Endeksi 1996'dan bu yana en düşük seviyesine inerken, Dow Jones ve Nasdaq da dahil olmak üzere tüm endeksler yüzde 4'ün üzerinde değer kaybetti.

Özellikle bankacılık-finans sektörü hisselerinin değer kaybettiği ortamda Dow Jones Endüstri Endeksi 281,20 puan (yüzde 4,09) düşerek 6.594,44 puandan, Nasdaq Bileşik Endeksi de 54,15 puanlık (yüzde 4,00) düşüşle günü 1.299,59 puan seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi de yüzde 4.3'lük kayıpla 682.55 puana indi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD'nin önde gelen yatırım bankalarından JP Morgan Chase'in notunu düşürebileceği uyarısı yapınca bankanın hisse senetleri yüzde 14 düştü. Kredi notu üzerinde incelemeler yapıldığı belirtilen Bank of America'nın hisseleri yüzde 12 değer kaybederken, Citigroup hisseleri tarihinde ilk kez 1 doların altına indi.

Finansal durumu kötü, geleceği belirsiz olan General Motors da düşüşten payına düşeni aldı, yatırımcısına yüzde 15 kaybettirdi.

Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun, 'ülkenin yüzde 8'lik büyüme hedefinin gerçekçiliğini koruduğunu, yeni teşvik paketlerine şimdilik ihtiyaç duyulmadığını' açıklaması da düşüşü hızlandıran etkenlerden biri olarak göze çarpıyor.

Gelişmeleri değerlendiren uzmanlar yatırımcıların piyasadan hızla çıktığını, kısa vadede düzelme beklemediklerini ifade ediyorlar.