Yahoo üst yöneticisi görevinden ayrılıyor

Yang, Yahoo'nun logosundaki mor renge gönderme yaparak kanının her zaman mor aktığını ve mor akacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAN FRANCISCO/NEW YORK - İnternet portalı Yahoo'nun üst yöneticisi Jerry Yang, görevinden ayrılmaya karar verdi.

Yahoo'da Haziran 2007'de üst yöneticilik görevine getirilen Yang, çalışanlara gönderdiği elektronik postada, "bu şirketi kuruluşundan, milyonlarca insan için gerekli güvenilir küresel bir markaya dönüştürünceye kadar her zaman en iyisini yapmak için çabaladım" dedi. Yahoo'nun kurucularından Yang, "Küresel stratejiye odaklanmaya ve Yahoo'nun tam potansiyelini hayata geçirmesine ve teknoloji kültürü, ürün mükemmelliği ve teknolojik gelişme öncülüğünü artırmaya yardımcı olabilmek için herşeyi yapacağım" ifadesini kullandı.

Görevinden ayrılma kararını yönetim kurulu üyeleriyle birlikte aldığını ifade eden Yang'ın, yönetim kurulundaki görevi sürecek.

Yang, elektronik postasında Yahoo'nun logosunda hakim renk olan mora gönderme yaparak sözlerini, "hepinizin biliyorsunuz kanım her zaman mor aktı ve mor akacak" diyerek bitirdi.

Yahoo Yönetim Kurulu Başkanı Roy Bostock da yaptığı açıklamada, "Jerry ile yönetim başarılı bir zamanlama konusunda görüşüyordu ve şimdi şirketi bir sonraki seviyeye taşıyabilecek yeni üst yöneticiye geçmenin doğru zaman olduğuna karar verdik" diye konuştu. Yang'ın görevinden ayrılmasıyla dünyanın en büyük yazılım firması Microsoft'un Yahoo'yu satın almasının önünün açıldığı yorumları yapılıyor. Piyasa uzmanları, Yang'ın Microsoft ile yapılacak anlaşmanın önündeki engel olduğunu, onun görevinden ayrılmasıyla yolun açıldığını söylediler.

Microsoft, Yahoo'ya hisse başına en son 33 dolar olmak üzere mayıs ayı başında 47,5 milyar dolarlık teklif sunmuş, ancak Yang'ın hisse başına 37 dolarda ısrar etmesi üzerine Microsoft üst yöneticisi Steve Ballmer teklifi geri çekmişti. Microsoft, Yahoo'ya ilk teklifi hisse başına 31 dolar olmak üzere 44,6 milyar dolar olarak şubat ayında yapmıştı.

Yang, bu ay başında yaptığı açıklamada ise, Microsoft'un Yahoo'yu alması gerektiğini söyleyerek, "şu anda, Microsoft için en iyi şeyin Yahoo'yu almak olacağını söyleyebilirim. Bunu biz de istiyoruz" demişti. Yang bu açıklamasını internet arama motoru Google'ın, Yahoo ile reklam ortaklığı planından vazgeçmesinden sonra yapmıştı.

Adaylar arasında eski AOL Başkanı Jon Miller, News Corp Başkanı ve Operasyon Direktörü Peter Chernin, eBay şirketinin eski üst yöneticisi Meg Whitman, Yahoo Operasyon Direktörü Dan Rosensweig ve Yahoo'da 2 numaralı yönetici Sue Decker bulunuyor.