Yatırımcı belirsizliği aşmaya çalışıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Asya borsaları yatırımcıların, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklanacak toplantı tutanaklarının tahvil alımlarının Eylül'den itibaren  azaltılacağı şüphelerini artıracağından endişe duymalarıyla bugün düştü.  
    
Japonya'da 2011 yılındaki depremde hasar görerek radyasyon sızdıran Fukushima nükleer santraline ilişkin endişeler ise Nikkei endeksinde yüzde 0.8'lik düşüşe neden oldu.

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.5 düştü.  
       
ABD'de S&P 500 endeksi, Best Buy  ile TJX Cos  tarafından açıklanan sonuçların perakende ve tüketim hisselerini desteklemesiyle dört günlük düşüşün ardından dün yükseldi. S&P perakende endeksi yüzde 1.2 yükseldi.

ABD Hazine tahvili getirilerinin Pazartesi'ye göre düşmesine rağmen iki yılın en yüksek seviyelerinde kalması yatırımcıların, hisse senetleri gibi riskli varlıklardan kaçınarak devlet tahvillerine yönelmesine neden oldu. ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi dün yüzde 2.80'e kadar geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımlarını ne zaman azaltmaya başlayacağına ilişkin belirsizlikle başa çıkmaya çalışan yatırımcılar bankanın Temmuz ayı para politikası kurulu toplantısının bugün açıklanacak tutanaklarını izleyecekler.

Dünyanın en büyük elektronik ürünler zinciri Best Buy'ın hisseleri, şirketin açıkladığı yüksek kârın ardından yüzde 13.2 değer kazandı.