Yayını beğenmeyen saldırgan Discovery Channel'ı bastı

Üç kişiyi rehin alan ABD'li vurularak etkisiz hale getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SILVER SPRING - ABD'de bir saldırgan, kanalın çevre programlarından rahatsızlık duyduğu gerekçesiyle Discovery Channel'ın Silver Spring'deki merkezini bastı. Üç kişiyi rehin alan saldırgan, polisin düzenlediği operasyonla vurularak etkisiz hale getirildi, rehineler kurtuldu.

ABD basınında çıkan haberlere göre ismi James J. Lee olduğu tahmin edilen saldırgan, üzerine sarılmış metalik bir düzenekle ana kapıdan binaya girmeyi başardı. Teslim olması için saatlerce görüşülen saldırgan talepleri kabul etmeyince vurularak öldürüldü. Binada çalışan yaklaşık 1900 kişi başarıyla tahliye edildi, rehineler de zarar görmeden kurtarıldı.

The Gazette'de yayımlanan bir habere göre, Lee, 2008'de yine aynı bölgede düzenlediği bir gösterinin ardından tutuklandı. Çıkarıldığı mahkemede, San Diego'daki işinden kovulduktan sonra gezegeni kurtarmak için çalışmaya başladığını belirten Lee, Discovery'nin programlarınınsa pek de bu işle alakası olmadığını düşündüğünü ifade etti.

Adına kayıtlı bir web sitesinde de Discovery'i eleştiren Lee, "Bu kişiler, gezegenin problemlerine katkıları konusunda oldukça sinsi ve aldatıcı hareket ettiler. Sadece yeni şovlarına bakın, bence bu sadece para kazanmaya yönelik ürünlerden biri, gerçek çözümlerle ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir