Yemen'de Husiler hükümetin istifasını istedi

Husi liderin iki gün önce öldürülmesinin ardından düzenlenen gösterilerde hükümet istifaya çağrıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SANA  - Yemen'de Husilere bağlı gruplar, liderlerinin iki gün önce öldürülmesini protesto için düzenledikleri gösterilerle hükümetin istifasını istedi. 

Başkent Sana'da düzenlenen gösterilerde protestocular birçok askeri komutanlığın bulunduğu ''Kiyadi'' caddesinden Tahrir meydanına doğru yürüdü. Protestocular, iki gün önce şehir merkezindeki bir kontrol noktasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden, Ulusal Diyalog Konferansı'nda (UDK) Husileri temsil eden Ahmed Şerefeddin'in ölümü üzerine hükümeti istifaya çağırdı. 

Yüzlerce protestocu, atılan sloganlarda hükümeti ülke güvenliğini sağlayamamakla suçladı. Göstericiler, yürüyüşün ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Şerafeddin'e yapılan saldırının ardından ilk kez UDK toplantılarının Çarşamba günkü oturumunda konuşmuş ve  "Ben ve bütün konferans üyeleri öldürülse bile Uluslararası Diyalog Konferansı (UDK), çalışmalarını aksatmadan sürdürecektir. Husiler, UDK'dan çıkacak kararlara uyacaklarını bana bildirdi" demişti. 

BM ve Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) girişimiyle geçen yıl Mart ayında başlayan Ulusal Diyalog Konferansı'na, toplumun farklı kesimlerini temsilen 565 kişi katılıyor. Görüşmelerde "Güney sorunu", "yeni devletin kurulması", "hak ve özgürlükler", "geçiş dönemi", "adalet ve kalkınma" gibi 9 temel probleme çözüm aranıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir