Yeni iPad 3 milyon sattı

Apple'ın yeni iPad'i 5 günde 3 milyon sattı. yeni ipad ile Apple hisseleri tarihi seviyelere ulaşarak 600 doları aştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK  - Apple'ın geçen hafta cuma günü piyasaya sürdüğü yeni iPad 3 milyon sattı. Yeni iPad ABD'de önceki modellerinde olduğu gibi 499 dolardan satışa sunuldu.

ABD'nin yanı sıra Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Singapur, İsviçre ve İngiltere'de cuma günü satılmaya başlanan yeni iPad, 23 Mart'ta da Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Makau, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya ve İsveç'te satışa çıkacak.

Apple, önceki yıl son çeyrekle karşılaştırıldığında geçen yıl iPad satışlarını iki kattan fazla artırarak 15,4 milyona çıkarmıştı. Araştırmacıların tahminlerine göre, iPad tablet bilgisayarlarda piyasanın yüzde 60'dan fazlasına sahip bulunuyor. Şirket ayrıca geçen yıl son çeyrekte 37 milyon iPhone sattı. Yeni iPad, son iPhone modellerinde de bulunan ''retina display'' özellikli, çok daha fazla piksel ve daha çok çözünürlüğe sahip ekrana sahip. Sanal klavyesinde yeni bir ''mikrofon'' tuşu bulunan tablet bilgisayar, 4G hücresel telefon şebekesiyle uyumlu olacak. Yeni iPad'de ayrıca İngilizce, Fransızca, Almanca ve Japonca bir yazdırma programı da bulunuyor. Kamerası da 5 megapiksele yükseltilerek daha iyi hale getirilen iPad3, yüksek çözünürlüklü video çekebiliyor.

Hisseler 600 doları aştı

Öte yandan Apple'ın hisseleri ilk kez 600 doların üzerinde kapandı. New York borsasında dün Apple'ın hisseleri 15,53 dolar (yüzde 2,7) artarak 601,10 dolardan kapandı. Apple'ın hisseleri geçen hafta perşembe günü kısa süreyle 600,01 dolardan işlem görmüş daha sonra 585,56 dolardan günü tamamlamıştı.


(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir