Yeni Ortadoğu temsilcisi Mitchell, Türkiye'ye gelecek

ABD'nin yeni Ortadoğu temsilcisi gelecek hafta bölgeyi ziyaret edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ali Babacan, ABD'nin yeni Ortadoğu temsilcisi George Mitchell'ın gelecek hafta bölgeye yapacağı ziyaret çerçevesinde Türkiye'de gelmesinin öngörüldüğünü söyledi.

Çek Cumhuriyeti AB Dönem Başkanlığının Gazze ile ilgili toplantısına katılmak için Belçika'nın başkenti Brüksel'e hareketinden önce basın toplantısı düzenleyen Babacan, bir soru üzerine "Dün, ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile bir telefon görüşmesi yaptım ve görüşmede bana Mitchell'ı bölgemize göndereceğini ve mutlaka Türkiye'ye de uğramasını istediğini söyledi. Mitchell'ın benimle de bir görüşme yapmasını çok önemsediğini söyledi" diye konuştu.

Babacan, Amerikalı yetkilinin Türkiye ziyaretinin tarihi üzerinde çalıştıklarını kaydederek, "Tarih üzerinde mutabık kalırsak, ki bir tarih buluruz önümüzdeki hafta için, kendisi buraya gelecek" dedi.

Clinton'un, Mitchell'in kendisiyle direkt temas kurmasından memnuniyet duyacağını da ifade ettiğini söyleyen Babacan, "Burada, önümüzdeki hafta kendisiyle temas sağlayacağız" diye konuştu.