Yılbaşı gecesi 800 kişi tutuklandı

Hollanda Güvenlik Bakanı Opstelten, ülke genelinde 8 bin olayın meydana geldiğini, taşkınlıklarda polis ve itfaiye görevlerine de saldırıldığını ve 800 kişinin gözaltına alındığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAHEY- Hollanda'da polisin, ülkenin farklı yerlerinde yeni yıl kutlamalarında taşkınlık çıkaran 800 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. 

Güvenlik ve Adalet Bakanı Ivo Opstelten, kutlamalarla ilgili yaptığı açıklamada, bu sene yaşanan olay sayısında artış olduğunu dile getirdi. Ülke genelinde 8 binden fazla olayın yaşandığı, polis ve itfaiye görevlilerine saldırıların olduğunu kaydeden bakanlık verilerine göre, sadece bazı araba yakma hadiselerinin yaşandığı Veen kentinde 100 kişi gözaltına alındı. Kutlamalar sırasında 10 bin polisin görev yaptığı belirtilirken, farklı bölgelerde meydana gelen olaylarla ilgili tüm bilgiler ilk kez ulusal polis sistemine kaydedildi. 

Polis memurlarının havai fişek saldırılarına maruz kaldığını, itfaiyenin yangın çıkan kimi yerlere ulaşmak için güvenlik görevlilerinden yardım istemek zorunda kaldığına işaret eden Bakan Opstelten, bu durumun endişe verici olduğunu ifade etti. 

Taşkınlık çıkardıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların çevreye zarar verme, görev başındaki memur ve insanlara saldırı ve kavgaya yol açma gibi suçlardan hızlandırılmış mahkemelerde yargılanmaları bekleniyor. 

Hollanda'da geçene sene yılbaşı kutlamalarında ise benzer sebeplerle toplam 616 kişi gözaltına alınmıştı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir