Yunanistan'a 6 ay süre tanınacak

Yunanistan'a mali yardım anlaşması için 6 ay süre tanınacağı öne sürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Komisyonu, Yunanistan konusunda resmi bir tasarı olmadığını ancak görüşmelerin yoğun olduğunu açıkladı. 

Piyasaların yakından takip ettiği Yunanistan'la ilgili haberler de gelmeye devam ediyor. Avrupa Komisyonu Yunanistan'ın borç sorununu çözecek resmi bir tasarı olmadığını, ancak bu haftaki Euro Bölgesi maliye bakanları ve AB liderleri zirvesi öncesinde yoğun görüşme trafiğinin devam ettiğini açıkladı. 

"Tasarı yok ama görüşmeler yoğun"

MNSI tarafından kaynaklara dayandırılan bir haberde, Avrupa Komisyonu'nun bazı tavizler içeren bir tasarıyı masaya getireceği, bu plana göre kreditörleri ile olan sorunları gidermesi ve mali yardım sonrası planları üzerinde anlaşma sağlaması için Yunanistan'a altı ay süre tanınacağı belirtildi. Avrupa Komisyonu sözcüsü, haberi "Resmi bir tasarı yok ancak görüşmeler yoğun" şeklinde değerlendirdi. 

Anlaşmanın bu hafta olması zor

Avrupa Komisyonu, bu hafta yapılacak olan Euro Bölgesi maliye bakanları ve AB liderleri toplantısında, borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen Yunanistan hakkında nihai bir anlaşmaya ulaşılması ihtimalinin düşük olduğunu açıkladı. 

Euro Bölgesi maliye bakanlarının oluşturduğu Eurogroup yarın toplanacak, AB liderleri ise Perşembe günü yapılacak olan Avrupa Konseyi zirvesinde bir araya gelecek. Avrupa Komisyonu basın sözcüsü düzenlenen basın toplantısında, "Atılacak adımlar bunlar, ancak şu anda yarın veya Avrupa Konseyi toplantısında nihai bir anlaşma ulaşma beklentimiz düşük. Elbette Avrupa Komisyonu başkanı ve Yunan Başbakanı Çipras ve euro bölgesindeki diğer tüm yetkililer arasında son derece yoğun görüşmeler devam ediyor... Fakat şu ana kadar bu görüşmeler çok verimli olmadı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir