Yunanistan'da erken seçim tarihi belli oldu

Hükümet yetkilileri, Yunanistan'da seçimlerin 6 Mayıs'ta yapılabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunan hükümeti yetkilileri, erken genel seçimlerin muhtemelen 6 Mayıs tarihinde yapılacağını ve bu yoldaki kararın bugün alınabileceğini söylediler.

Anketler seçimlerin kesin bir tablo ortaya çıkarmayacağı gibi, bir koalisyon hükümetinin kurulmasını da güçleştirebileceğini gösteriyor. Bu durumda ülkenin iflasını önlemek için kabul edilen kurtarma planının uygulanması tehlikeye girebilir.
Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'nun yardım karşılığında alınmasını istedikleri tedbirlere karşı çıkan küçük partilerin ise desteklerini artırdıkları ve büyük partilerin koalisyon kurmalarını bile engelleyebilecekleri belirtiliyor.
Sağlık Bakanı Andreas Loverdos, "Öyle görünüyor ki seçimler 6 Mayıs'ta yapılacak" dedi. Adının açıklanmasını istemeyen bir bakan da seçim kararının bugün alınacağını söyledi.
Anketler muhafazakar Yeni Demokrasi ve Sosyalist PASOK partilerinin oy oranının gerilediğini gösteriyor. Teknokrat Başbakan Lucas Papademos'un geçici hükümetini destekleyen bu partilerin Atina'ya sağlanan yardım planına arka çıkmaları nedeniyle oy kaybına uğradıkları belirtiliyor.
Papademos'un bugün Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias'la yapacağı görüşmede seçim tarihinin ilan edilmesini ve parlamentonun feshedilmesini istemesi bekleniyor.
Yunanistan'da euroyu sarsan borç krizinin patlak verdiği 2009 yılı sonundan bu yana ilk kez genel seçime gidiliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir