Yunanistan'da görüşmeler başladı

Atina ile IMF, AB Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası yetkilileri arasında görüşmeler başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'ın ekonomik sorununa çözüm bulması yolunda destek mekanizmasının işleve girmesi konulu müzakerelerin Atina'da bugün başladığı bildirildi.

Yunan medyası, Yunan makamlarının, Uluslararası Para Fonu (IMF), AB Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası yetkilileri "Troykası" ile destek mekanizmasının işlev koşul ve şartlarına açıklık getirilmesi kapsamlı müzakerelerinin 10 gün kadar sürmesinin beklendiğini duyurdu.

Basın - yayın organları, troyka ile müzakere masasında, emekli maaşları ile maaşlarda kesinti ve kamu çalışanlarının sayısının azaltılması gibi konuların da bulunduğunu ileri sürdü.

Yunanistan için önümüzdeki 20 günlük sürenin "Kritik olduğu" değerlendirmesi yapılan haberlerde, alınacak olan borcun tutarı, ne zaman ve hangi şartlarla alınacağının bu süreçte netlik kazanacağı belirtildi.

Öte yandan, IMF'nin 24-25 Nisan'daki G-20 zirvesi öncesi raporuna da değinilen haberlerde, raporda, "Yunanistan'ın durumunun özel olduğu ve diğer Avro kuşağı ülkeler ile kıyaslanamayacağı" görüşüne yer verildiği kaydedildi.

Söz konusu raporda, "Yunanistan'ın şu anda Avro kuşağı için en büyük tehdidi teşkil ettiği, nitekim piyasalardaki endişelerin borç krizine dönüşebileceği ve AB üyesi diğer ülkelere yayılabileceği" değerlendirmesinin bulunduğu da vurgulandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir