Yunanistan'daki Ziraat Bankası açılışları ertelendi

Bankanın 23-24 Aralık'taki Atina ve Gümülcine'deki şube açılışları ülkede yaşanan olaylar yüzünden ertelendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ziraat Bankası'nın Atina ve Gümülcine şubelerinin resmi açılışı, Yunanistan'daki gösteri ve protesto eylemleri nedeniyle ertelendi.

Edinilen bilgiye göre, Ziraat Bankası'nın 23-24 Aralık 2008 tarihlerinde Atina ve Gümülcine'de gerçekleştireceği şube açılışları, Yunanistan'da halen devam eden gösteri ve protesto eylemleri nedeniyle tehir edildi. Şubelerin resmi açılışı, ileri bir tarihte yapılacak. Yunanistan'ın başkenti Atina ile Türk nüfusun en yoğun olduğu Batı Trakya'nın Gümülcine şehrindeki Ziraat Bankası şubeleri, daha önce hizmet vermeye başlamıştı.

Hesap açma işlemlerine başlayan Gümülcine şubesi 7, Atina şubesi de 8 personelle hizmet veriyor. Banka şubeleri, ilk aşamada konut ve tüketici kredisi vermenin yanında, Türk ve Yunan iş adamlarına ithalat ve ihracat işlemlerinde her türlü kolaylığı sağlayacak. Gümülcine'de şehir meydanında, başkent Atina'da ise parlamento binasının bulunduğu Sintagma Meydanı-Ermu Caddesinin girişinde açılan Ziraat Bankası şubeleri, Türkiye'den Yunanistan'a seyahat edenlerin her türlü döviz işlemini de yapacak.