Yunanistan'dan Türkiye'ye gözdağı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Ege'de araştırma yapan Türk hidrografik ve oşinografik araştırma gemisi 'Çeşme'nin faaliyetleri hakkında bilgi istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Ege'de araştırma yapan Türk hidrografik ve oşinografik araştırma gemisi "Çeşme"nin faaliyetlerinin gözlem altında tutulduğunu bildirdi.

Bakanlık sözcüsü Grigoris Delavekuras, yaptığı yazılı açıklamada, "Atina'nın 'Çeşme'nin faaliyetleriyle ilgili Türkiye'den açıklama talebinde bulunduğunu" belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk hidrografik ve oşinografik araştırma gemisi 'Çeşme' Kuzey Ege bölgesinde anakara Trakya kıyıları ile Semadirek (Samothraki) adası arasında Yunan karasuları dışında, Yunan kıta sahanlığı içinde tespit edilmiştir. Gemi, dün asmış olduğu denizcilik kuralları işaretlerine göre deniz araştırmaları yapmaktadır.

"Egemenliğimizi koruma konusunda kimse şüphe duymamalı"

Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ile sürekli irtibat ve koordinasyon halinde, ilk andan itibaren Türk tarafına söz konusu geminin faaliyetleriyle ilgili açıklama istemiyle girişimde bulunmuştur. Geminin seyri ve faaliyetleri, Deniz Hukuku Sözleşmesi'ne göre, ülkemizin egemenlik hakları ve yetkilerinin korunması ölçütü ile izleme altında tutulmaktadır. Yunanistan tercihen Türkiye ile işbirliği amaçlamaktadır. Ancak, egemenlik haklarımızı koruma konusundaki kararlılığımızdan kimse şüphe duymamalı."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir