'Türkiye’nin patent sayısını artırmak istiyoruz'
Gökkuşağı Koleji Kurucusu Abdülkadir Gayretli,"Öğrencilerimizin yapmış olduğu etkinlikleri ve projelerleri patente dönüştürmek ve Türkiye’nin patent sayısını arttırmak istiyoruz" dedi
İstanbul’un fethinin kutlandığı ve 10-14 yaş arası çocukların bilimsel projelerini sunulduğu 'Bilgi Şenliği ve Fetih Etkinliği' gerçekleşti.
Etkinlikte konuşan Gökkuşağı Koleji Kurucusu ve Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli,"Öğrencilerimizin yapmış olduğu etkinlikleri ve projelerleri patente dönüştürmek ve Türkiye’nin patent sayısını arttırmak istiyoruz" dedi.
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin 562. yıl dönümü kutlamaları ile birçok bilimsel projenin sergilendiği ’’Bilgi Şenliği ve Fetih Etkinliği’’ gerçekleşti. Fatih Sultan Mehmet’in bilime verdiği önem sebebiyle fethin gerçekleştiği tarihte düzenlenen bilim şenliğinde Bahçeşehir Gökkuşağı Koleji öğrencileri kendi yaptıkları pek çok bilimsel eseri sergiledi. Etkinlikte konuşan Gökkuşağı Koleji Kurucusu ve Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, bilim ve teknoloji noktasının çok önemli olduğunu gerek Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın gerek Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarının bu konulara oldukça önem verdiğini ve bu kurumların devlet okullarına, üniversitelere, kolejlere teşvikler verdiğini söyledi. Türkiye’nin kalkınan bir ülke olmasına rağmen patent sayısının az olduğuna dikkat çeken Gayretli, ‘’Türkiye’nin iki bine yakın projesinin patente müracaatı var. Bu rakam ülkemiz için oldukça az. Biz öğrencilerimizin yapmış olduğu etkinlikleri ve projelerleri patente dönüştürmek ve Türkiye’nin patent sayısını arttırmak istiyoruz’’ dedi. Bilim şenliğinin özellikle fethin gerçekleştiği gün düzenlenmesi ile ilgili konuşan Gayretli, ‘’Bu tarih Türkiye’nin bir noktası, yeni Türkiye’nin doğuşu olmuştur. Bundan dolayı biz diyoruz ki başlangıç olarak böyle güzel bir zamanda onların torunları olarak başarıdan başarıya koşalım. Olanaksızlıklar içerisinde imkansızlıklar içerisinde imkanlar oluşturalım ve Türkiye’ye değer katalım. Ülkemizin değerine değer katmak suretiyle projeler yapalım ve o projeleri patente dönüştürelim. Çünkü eğitimciler olarak biz bu gayret içerisinde olmadığımız sürece sanayiciler bunları düşünemiyorlar’’ diye konuştu.
'Vefa borcu hissediyoruz'
Öğrencilere anasınıfından itibaren proje geliştirme ve bir şeyler başarma azmi aşılandığını belirten Gayretli aynı zaman da öğrencilerin hayalleri ve ideallerini de geniş tutmak için çabaladıklarını belirtti. Dünya lideri olmaya aday bir ülke olan Türkiye’de buna öncülük yapmak gerektiğini söyleyen Gayretli bir vefa borcu hissettiklerini ve bu nedenle gelecek nesillere yatırım yapmak istediklerini söyledi.
'Türkiye üçüncülüğü getiren proje'
Bilim şenliğine katılan Bahçeşehir Gökkuşağı Koleji 8.sınıf öğrencileri Selçuk Esmer ve Samet Gayretli etkinliğe, Şehir Üniversitesi’nin düzenlediği Şehir Oyunları yarışmasında Türkiye üçüncülüğü elde ettikleri icatlarıyla katıldı. Proje sahiplerinden Selçuk Esmer projelerini yapmaya yarışmayı duyduklarında karar verdiklerini söyledi. Bazı aşamalarda öğretmenlerinden destek aldıklarını belirten Esmer, ‘’Aracımız Şehir Üniversitesi’nin düzenlediği Şehir Oyunlarında üçüncü oldu. Biz bu aracı Türkiye’ye kazandırmak için patentini almayı düşünüyoruz’’dedi.