ATO'dan istihdam garantili eğitim desteği

Tadilatı ATO ve ARED tarafından yaptırılan Balgat Endüstri Meslek Lisesi Endüstriyel Reklamcılık Atölyesi hizmete açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO) Reklamcılar, Halkla İlişkiler ve İletişim Hizmetleri Meslek Komitesi ve Açıkhava Reklamcılar Derneği (ARED) Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü ile yürütülen proje kapsamında, Balgat Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde reklamcılık sektöründe istihdam edilecek gençlerin yetiştirileceği Endüstriyel Reklamcılık Atölyesi hizmete açıldı.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamada, Balgat Endüstri Meslek Lisesi Endüstriyel Reklamcılık Atölyesi'nin açılışının törenle yapıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, ATO Başkan Vekili Koray Güngör Şanal, törende yaptığı konuşmada, Reklamcılar, Halkla İlişkiler ve İletişim Hizmetleri Meslek Komitesi'nin talebi üzerine Balgat Endüstri Meslek Lisesi'ne yeni atölye kazandırmak için ATO olarak kaynak ayırdıklarını söyledi.

Açıkhava Reklamcıları Derneği'nin de katkılarıyla Balgat Endüstri Meslek Lisesi'nde bulunan eski bir atölyenin restore edilerek Endüstriyel Reklamcılık Atölyesi haline getirildiğini anlatan Şanal, restorasyonun toplam 120 bin liraya mal olduğunu ifade etti.

İş piyasasının taleplerine uygun, yeterli donanıma sahip eleman yetiştirilmesi için atölye ve donanımların gerekliliğine dikkati çeken Şanal, şunları kaydetti:
"Meslek sahibi, kalifiye eleman ekonomik başarının temelidir. Bugün bu atölyelerde yetişen ve üye firmalarımız tarafından istihdam edilecek olan gençlerimiz, ülke ekonomisine ivme kazandıracak önemli figüranlar olacaktır. Hepimizin hedefi tek; o da üreten bir ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına sokmak."

Balgat Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hayrettin Karaziyan da bu yıl 17 öğrencinin eğitim göreceği atölyede gelecek yıl 24 öğrenci yetişeceğini belirterek, okulda verilen teorik eğitimin atölyede uygulamayla birleştirileceğini ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir