Beşiktaş Kabataş Üniversitesi geliyor

Beşiktaş Kabataş Üniversitesi'nde spor, sağlık, hukuk, mühendislik, kültür-sanat gibi pek çok branş olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA

İSTANBUL - Türkiye'deki vakıf üniversitelerine bir yenisi daha ekleniyor. Bu yeni üniversitenin adı Beşiktaş-Kabataş Üniversitesi. Üniversitenin kurucuları, Beşiktaş JK ile Kabataş Erkek Liseliler Derneği. İki kurum üniversitenin kuruluşu için ilk adımı attı. Beşiktaş Jimnastik Kulübü&Kabataş Erkek Liseliler Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı kuruldu. Vakıf aracılığıyla kurulacak olan Beşiktaş Kabataş Üniversitesi'nde spor, sağlık, hukuk, mühendislik, kültür-sanat gibi pek çok branş olacak. Üniversitede bilimsel araştırmalar, Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirilecek. Teknolojik uygulamalarla üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmeye katkı sağlanacak.

Üniversitenin kuruluş çalışmaları hakkında bilgi veren Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman, “Önce 100 kişilik mütevelli heyeti kuracağız. Üniversitenin fiziki yeri için baktığımız yerler var. Biz semt okuluyuz, semt klübüyüz. Bizim olduğumuz bölgede veya yakın bir yerlerde bir şeyler yapmak istiyoruz. Şehir merkezli bir üniversite olsun istiyoruz” dedi. Orman, üniversitenin bir kısmının sporla alakalı olacağını belirtti. Kabataş Erkek Liseliler Derneği Başkanı Cansızoğlu ise, “Bu işi buraya getirmek için 2 yıl çalıştık. Bu üniversite ile dünyaya bilimle, sporla yetişmiş nice değerler katmak istiyoruz. Kabataş ve Beşiktaş değerleri her zaman daim olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı. Cansızoğlu, üniversitenin ilk adımı olarak kurdukları vakfın bir irade beyanı olduğunu ve kanuni 50 milyon liralık bütçe oluşmadan Yüksek Öğretim Kurumu'na gitme durumunun olmadığını söyledi.

'Ortaokul da kurabiliriz'

Beşiktaş Jimnastik Kulübü&Kabataş Erkek Liseliler Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı 'nın misyonunun sadece üniversite ile sınırlı olmadığını belirten Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman, “Belki daha öncesinde ortaokul da olabilir. Biz bu işleri başka kurumlarla yapamazdık. Ortada 100 yıllık bir Kabataş Erkek Lisesi deneyimi var” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir