BTÜ, Akademik Odalarla işbirliği yapacak

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, üniversite akademisyenleri ve TMMOB üyesi meslek kuruluşları ile bir araya gelerek, Üniversite - Oda - Sanayi işbirliğini kurmak için fikir paylaşımında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve üniversite bölüm başkanları, Bursa Akademik Odalar Birliği’nde meslek kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette öğrencilerin meslek hayatına atılmadan önce bilgi birikimlerini ve deneyimlerini arttırmak için neler yapılabileceği değerlendirildi.

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli, Orman Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İsmail Boz, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Ömer Faruk Şahin, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Burak Özgen, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Yörüklü, Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Feridun Tetik’in katıldığı toplantıda görüş alışverişinde bulunuldu.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, hedeflerinin okul sonrası başarıyı da arttırmak olduğunu söyledi. Karademir, “Zengin kaynaklarımız var. Eğitimli, onları işleyecek insanımızın da olması gerekli. Bir Afrika ülkesi olmamak için yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizi değerlendirebilmeliyiz. Kaygan bir zeminde mücadele ediyoruz başarılı olmak için elbirliği ile çalışmalıyız. Endüstri 4.0’dan bahsediyoruz. Bunu yakalamak için üniversite, sanayici ve akademik odalar beraber hareket etmeliyiz. İradeli ve sürdürülebilir olmak önemli” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir