Bu kalemler tamamen organik

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
BALIKESİR - Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediyesi ile Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği, "Bir kalem, bir ağaç" sloganıyla, geri dönüşebilen organik kalem yaptırdı.
 
Çanakkale ve Balıkesir'deki 24 belediyenin katılımıyla oluşturulan Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği ile Akçay belediyesi, çevrenin korunması adına örnek bir projeye imza attı.
 
1-091.jpg
 
Akçay Belediye Başkanı ve birliğin dönem başkanı Cahit İnceoğlu, yaptığı açıklamada, Kazdağı ve Madra Dağı civarındaki belediyeler olarak çevreye karşı çok duyarlı olduklarını söyledi.
 
[PAGE]
 
Türkiye'deki ilk çevre birliği olduklarını anlatan İnceoğlu, şöyle konuştu:
"Amacımız, eteklerine yerleştiğimiz Kazdağı ve Madra Dağı'na sahip çıkmak. Buradan hareketle çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu bağlamda hem birlik adına, hem de Akçay Belediyesi adına 'Bir kalem, bir ağaç' sloganıyla kalemler yaptırdık. Bu kalemler, geri dönüşümlü malzemelerden imal edildi. Aynı zamanda kalemin kapaklarının üzerinde bulunan haznenin içinde ikişer adet karaçam ağacının tohumu var. Bu kalemleri ilköğretim öğrencilerine dağıtıyoruz. Böylelikle çocuklarımızın çevreye olan duyarlılığını artırmayı ve dikkatlerini çekmeyi öngörüyoruz. Bu konuda da önemli ölçüde başarıya ulaştığımızı düşünüyorum."
 
2-093.jpg
İnceoğlu, kalemlerden 10 bin adet yaptırdıklarını ifade ederek, "Bu kalemler, çevre kirliliği önleme açısından bir mesaj. Bu kalemler, çevreye atılsa bile en küçük zarar vermiyor. Ayrıca her kalem, ağaçlandırma konusunda bir eyleme de yöneltiyor. Kalemlerin bulunduğu küçük kutularda tohumların nasıl ekileceği ve toprakla buluşturulacağı ayrıntısıyla anlatılıyor. Hem çevreyi koruyoruz hem de ağaçlandırmış oluyoruz" dedi.
 
Kalemlerin geri dönüşümlü biyo maddeden imal edildiğini dile getiren İnceoğlu, "Gövdesi, geri dönüşüm özellikli kağıtlardan yapılan organik kalemde zehirli ham madde içermeyen mürekkep kullanıldı. Kalemlerimiz tamamen doğa dostu. Kullanıldıktan sonra yapıldığı, üretildiği ağaca dönüşmesi çok güzel. Ülkemizin, dünyamızın bu tür projelere, çalışmalara ihtiyacı var. Biz Kazdağı ve Madra Dağı'nı korumak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız" diye konuştu.