Dershaneler özel okullara dönüşecek

Eğitimde kalitenin artırılacağını belirten Başbakan Yardımcısı Bozdağ, dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UŞAK - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Dershaneler zamanla özel okullara ya da başka eğitim kurumlarına dönüşecek. Bunun çalışmasını yapıyoruz" dedi.

Bozdağ, Uşak Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret ederek, ilde devam eden yatırımlarla ilgili bilgi aldı.
Gazetecilerin burada zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasına ilişkin yasa teklifiyle ilgili sorusunu üzerine Bozdağ, eğitim sistemindeki kaliteyi artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Bozdağ, çocukların mevcut eğitim sisteminde okul ile dershane arasında sıkışıp kaldığını, ailelerin de çocuklarını dershanelere göndermek için büyük ekonomik zorluklar yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Eğitimde kalite artacak. Bugün çocuklarımız okul ile dershane arasında koşturup duruyor. Çocuklarımız oyun dahi oynayacak vakit bulamıyor. Eğer okulları daha başarılı hale getirirsek, çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarını sağlayabilirsek, artık aileler çocuklarını dershaneye gönderme ihtiyacı duymayacak. Aileler bir külfetten kurtulacak. Dershaneler zamanla özel okullara ya da başka eğitim kurumlarına dönüşecek. Bunun çalışmasını yapıyoruz."

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir