Erdoğan: Yardımcı doçentlik kalksın

Yardımcı doçentlik uygulamasından vazgeçilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yardımcı doçentlikle ön kesiyoruz. Bu, gerçekten ilmiye sınıfına bir paravan, engel oluşturuyor." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı'nın açılış oturumuna katıldı.

Erdoğan, buradaki konuşmasında yardımcı doçentliği eleştirerek bunun kaldırılması gerektiğini söyledi. 

"Yardımcı doçentlikle ön kesiyoruz." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemdeki rektörlerimizden de ricam var, YÖK Başkanımız ile de bunu konuşuyorum, şu yardımcı doçentlik olayı nedir? Şunu bir gözden geçirin. Yardımcı doçentlikle ön kesiyoruz. Dünyanın kaç yerinde acaba yardımcı doçentlik var? Ben araştırdığım yerlerde doğrusu böyle bir mekanizma pek görmüyorum. Bunu birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Bu, gerçekten ilmiye sınıfına bir paravan, engel oluşturuyor. Bunu aşmamız lazım ve aşacağımıza inanıyorum."

"Ortak diploma programları başlatılsın" 

YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan, Mevlana Değişim Programı'nı, İslam dünyasındaki yükseköğretim sistemleri için ERASMUS benzeri bir değişim programı haline dönüştürmesini de isteyen Erdoğan ayrıca, ortak diploma programlarının devreye alınmasının şart olduğunu söyledi.

YÖK'ün batı ülkelerindeki üniversitelerle 250'yi aşkın ortak diploma programı bulunduğunu anımsatan Erdoğan, "YÖK Başkanı'mızdan talebim, en az 15 üniversitemizin bu toplantıya katılan İslam ülkeleri üniversiteleri ile lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde ortak, çift diploma programları başlatmasına öncülük etmesidir." ifadelerini kullandı.