Gaziantep'te pilotluk eğitimi verilecek

GAÜN, 400 metrelik hangarda 3 uçakla pilotluk eğitimi vermeye hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde 4,5 yıl önce hazırlıklarına başlanan Uçuş Eğitim Akademisi, pilot eğitimlerine başlıyor.

Bu ay içerisinde 3 pilotun eğitimleriyle start alacak akademide, hobi amaçlı pilot olmak isteyenlere Priavate Pilot Licance (PPL), genel havacılık sektöründe görev almak isteyenlere ATPL Frozen CPL IR lisansı verilecek.

Eğitimler, Gaziantep Havalimanında dersliklerin de yer aldığı 400 metrelik hangarda 2 tek motorlu ve 1 çift motorlu uçakla verilecek.

GAÜN Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı İbrahim Halil Güzelbey, haziran ayı sonunda uçuşlara başlayacaklarını söyledi.

Eğitimlere 3 uçakla başlayacaklarını ve en kısa sürede kapasitelerini genişleteceklerini aktaran Güzelbey, "Eğitimlerimiz teorik ve pratik olarak gerçekleşecek. Hayata geçirdiğimiz eğitimler Gaziantep ve bölge için son derece önemli bir olay çünkü bu eğitimin yanı sıra kendi uçaklarımıza bakım yetkisini alacağız." dedi.

Pilot yetiştiren 3. kent

Türkiye'de 3 devlet üniversitesinde pilot yetiştirildiğine dikkati çeken Güzelbey, şunları kaydetti:

"Anadolu ve Ondokuz Mayıs Üniversiteleriyle beraber biz de eğitim vermeye başladık. PPL lisansı almak isteyenler 3,5 ay eğitim görecek. Yılda 3 grup yetiştireceğiz. YÖK'ten 3 pilot talebimiz oldu. Onlar da gelince kapasitemiz artacak. Yeni uçaklar da alacağız. Eğitimler hobi amaçlı PPL lisansı ile başlayıp genel havacılık sektöründe geçerliliği olan ATPL Frozen lisansına kadar gidecek. Bu da 20 ile 24 ay arası olacak. ATPL frozene ulaşmış kişi bir havayolu şirketine başvurduğunda 6 aylık bir eğitiminden sonra 2. pilot olarak sağ koltuğa oturabilir."